Ocean Rodeo SOUL

Ocean Rodeo Soul je ak nie najlepší, tak jeden z najlepších suchých oblekov, ktoré si môžete zohnať.  Je špeciálne vyvynutý pre kiteboarding, windsurfing a SUP.  Vhodný aj na kajak či prakticky akýkoľvek vodný šport. Ocean Rodeo je značka, ktorá vyrába suché obleky už viac ako 20 rokov a sú absolútna špička.

diskusia (anglicky) od tých, čo Soul používajú vrátane porovnania s iným značkami:
http://www.kiteforum.com/viewtopic.php?f=1&t=2382842

Ten, ktorý predávam je:

Model 2014 (rovnaký od 2012 myslím).  Model 2015-2016 sa líši len kozmeticky.  Materiál, strih aj fíčure sú inak identické.

Hlavné prednosti tohoto suchého obleku sú:

  • vzdušný
    aj v relatínom teple sa stále cítite sucho.  To preto, lebo pot sa dokáže odpariť, kým voda sa dnu nedostane.  Aj v relatívne teplom počasí (17C napríklad) sa v obleku nevaríte, tak ako v iných značkách suchých oblekov. Do obleku sa oblečiete podľa podmienok.  Ak je teplo, dáte si len tenké spodné prádlo.  Ak je zima, naobliekajte sa viac.  Fleesové spoďáre, bundy…koľko chcete.  Najchladnejšie v čom som kajtoval ja, bolo -4C.  Termo prádlo a na tom fleesové body a ešte jedna fleesová tenká bunda.  Na breh som sa vrátil vysmiaty a o nič mi nebolo chladnejšie ako keď sa dolyžujete.

maxresdefault

  • stand-by-mód
    na brehu, resp. po dobrej kajtovačke, kým ostatn81+3LhxoFTL._SL1500_í mrznú, či rýchlo vyzliekajú mokré neoprény vy si dáte dole vrchnú časť a buď to zostanete rozopnutý, alebo si zapnete len zips na vrchnej časti.

 

Ak ste sa spotili, tak si jednoducho prezlečiete vrchnú vrstvu a zas v suchu a teple.  Sadneš na pláž, naleješ si čaj a rozjímaš.
Úplne iná úroveň komfortu!

 

  • sám sa zapneš
    väčšina suchých oblekov, pre mňa z nepochopiteľných dôvodov, vyžaduje niekoho, aby ti pomohol zapnúť zips.  Tu nie.  Pokiaľ si vieš rukou chytit zadnú stranu krku (vidím ťa ako to teraz skúšaš!) tak sa do tohoto obleku zapneš sám!

suit

  • perfektne sedí
    pri kajtovaní máte pocit, akoby ste kajtovali v pyžame.  Soul nie je nafúknutý ako lyžiarske bundy z 80tych rokov, či ako väčšina suchých oblekov na trhu.  Kým v takom Guul alebo NP Lucifer budete vyzerať ako teletuby, resp. snowboarďák z 90 rokov, tak tu budete vyzerať ako najväčší fešák na vode!Vďaka tomu, že je Soul tesnejší je v ňom oveľa ľahšie dragovať, alebo plávať.  Dragovanie za doskou, alebo rovno aj plávanie  v tomto obleku nie je o nič ťažšie ako v neprene.
    V pohode sa oblečte do obleku, sadnite do auta, odvezte sa na spot a začnite kajtovať.  Žiadne prezliekanie v zime.
  • kvalitné spracovanie
    oblek má zosilnené najviac namáhané časti – kolená a zadok.  Je ideálny tak do sladkej ako aj do slanej vody.  Po desiatkach kajtovačkách – ANI RAZ mne nezatiekol, kým konkurenčné obleky zatekajú pravidelne na rukách, nohách aj okolo krku.  Tento ani náhodou.  Totálne sucho.  Bodka.

DSC_0711

  • zips na malú
  • odopínatelná kapuca
  • neoprénové vrecká v ktorých si môžeš zohriať ruky
  • trapéz môžete nosiť aj pod vrchnou vrstvou a hák si prestrčíte cez zipsom rozopínací otvor pre hák.
  • jednoduché sušenie a údržba
    po kajtovaní oblek opláchnite vo vani studenou vodu a zaveste.  Druhý deň ráno ho máte 100% suchý.  Dovi smradlavé neoprény

manžety (nohy, ruky a krk) vydržia v priemere 2-4 sezóny.  Potom si ich jednoducho necháte vymeniť.  Sú to štandardné latexové manžety, ktoré ak si nekúpite priamo od Ocean Rodeo, tak si ich kúpite aj inde.

Výmena je pomerne jednoduchá (kopec návodov na Youtube) alebo v obchode s potápačskými potrebami.

Roztrhnutý oblek?  nie je problém.  Predávajú sa opravné záplaty..ktoré sa proste nažehlia a späť do vody!

 

Zdá sa ti to drahá sranda?

Tak sa zamysli nad tým takto – koľko stojí jeden výlet za teplom v zime?  Asi dvakrát to, čo tento oblek, ktorý ti vydrží minimálne 5-6 sezón, ak sa budeš oňho starať, tak viac.

Kedy najlepšie fúka?  Bez debaty október – máj.  To máš 8 mesiacov v roku kedy ho využiješ.  Z jazdenia máj – prvý týždeň október ideš na celý rok!

Aké je to kajtovať v sucháči?  Podľa mňa “boží”.  Ja to mám radšej ako hoci aj v tenkom neoprene.  Na vode sa cítiš ako v pyžame.  Voľný pohyb, pohoda, teplo.  Čo sa ale mne najviac páči je keď spadneš do vody, tak žiadne šoky, žiaden chlad, žiadna voda za krk, či hore po nohe.  Nech sa vytrieskaš ako len chceš…zostávaš suchý.  Vodá má 1C?  V pohode si do nej sadni a relaxuj.

ak sa dobre vysekáš a musíš aj v 1C vode dragovať aj 10 minút..a  máš primeranú vrstvu pod sucháčom – žiaden problém.

Keď vylezieš na breh v neoprene, tak do pár minút začneš cítiť vlhkosť a potom desnú kosu.  Vyzliecť si neopren po 2 hodinách vo vode keď je vonku 5C a fúka 25 uzlov je peklo.  V sucháči – vylezieš von, ak si tomu dal fakt zabrať, rozopneš vrchnú vrstvu, vymeníš spotenú fleesku za suchú, zapneš sa, sandneš a porozmýšlaš či ešte ideš alebo to balíš.  Stále v teple, v suchu.  Pocit  asi ako keď dolyžuješ.  Kľudne sa zbalíš, pokecáš s kamošmi a pekne v sucháči späť do auta, naštartuješ, vykúriš si ho a dáš dole sucháč, hodíš do kufra, dáš si tepláky a ideš domov.  Žiadne prezliekanie na zime!

No a teraz to najlepšie.  Od kedy mám sucháč, tak moja sezóna trvá 12 mesiacov.  Najlepšie kajtovačky?  Január – Marec!  Prázne pláže, silný a stabilný zimný vietor, vstupné na Neusíku neexistujúce.

pár osamotených z Neusíku.  December a druhá myslím február?

IMG_8338 IMG_8313

 

promo video:

video recenzia:

info video k obleku: