Bangkok – dost dobrý!

Bangkok, Thajsko, ping porn a miliarda Budhov.

Vydal som sa na návštevu za kamošom – pozrieť Bangkok.  O Bangkoku a Thajsku človek zväčša počuje dve veci – lacnota a baby.

Takže začnime od konca – lacnota.

Lacnota podľa mna v Bangkoku nie je!  Určite nie taká, ako niektorí hovoria.  Žiadne také že super jedlo v normálnej reštike za 2EUR a podobne!  Mne prišie Bangkok cenovo na úrovni asi Bratislavy, s viacerými vecami dokonca aj drahšími.  Bežnejšia reštika pre turistov – dvaja sa najedia ca 30EUR, resp. 900-1000Sk.  To si vyberú relatívne normálne jedlá a pivo k tomu.  Žiadne také, že 10 chodov..  Takto sme vyskúšali asi 3-4 reštiky a ceny boli dosť podobné.
Na ulici by viacero ľudí jesť neodporúčalo a ja asi tiež nie.  Vidíte ako tam to meso proste stojí na teple…a to nemôže byť nikdy dobrý signál..
Čo je lacné, sú taxíky a preprava všeobecne.  Hotely sú tiež dosť lacné, kde dobrý hotel stojí cca 110-120 USD.  V pohode.  Zabudnite ale na to, že do Bangkoku prídete s 10 EURami, prestravujete sa v super reštikách, ubytujete sa v hotely a ešte si domov ponesiete 5 EUR na pivo na letisku!  Lacnejšie ako inde, ale určite že nič výnimočne lacné nečakajte.
Toľko na úvod pre tých, ktorí ste čakali lacnotu ako ja 🙂

Takže čo sa dá v Bangkoku vidieť?  Ja nie som expert po tých pár dnoch, ktoré som tam strávil, ale môže dať pár odporúčaní.

Continue reading Bangkok – dost dobrý!